על התוכנית
פרויקט 'אוניברסיטה בעם' מבקש לפתוח את שערי האוניברסיטאות בישראל בפני אוכלוסיות מוחלשות ולאפשר להן לרכוש ידע שימושי וחיוני בסביבה אקדמית, ככלי לשינוי חברתי.
אנחנו עוסקים בהשוואת הזדמנויות.
אנחנו מביאים א.נשים מאוכלוסיות רווחה, המגיעים מרקע סוציו אקונומי קשה וסובלים מפערי-ידע משמעותיים, לתוך מעמקי החוגים הכי יוקרתיים באוניברסיטאות הכי טובות במדינה. ואם היינו אומרים לכם ולכן שזה משנה את פני החברה שלנו.
המודל הוא פשוט: בשעות הערב האוניברסיטאות ריקות, ואנחנו ממלאים את המסדרונות בלומדים ולומדות בני 18-60 שמסלול החיים שלהם לא הוביל אותם להשכלה גבוהה. הם לומדים מבוא לפסיכולוגיה, למנהל עסקים, לרפואה ולמשפטים, ידע חיוני ופרקטי בסביבה אקדמית.
המרצים הם סטודנטים וסטודנטיות מצטיינים לתואר ראשון. הם מקבלים נקודות זכות ופוגשים את התלמידים רגע לפני שהם הולכים להיות הפסיכולוגים, הרופאים, אנשי העסקים ועורכי הדין הבכירים והבכירות ביותר. ממש רגע לפני.
וקורה שם קסם.
מתפתחת תחושת מסוגלות, ניתנת הזדמנות, נוצרת נקודת מפגש. ניתנים כלים, אמיתיים, מתאפשרת מוביליות לדור הבא. מתפרצת גאווה.
צוללים
התכנית מעניקה למשתתפים ידע מעשי בסביבה אקדמית, במטרה לאפשר התמודדות טובה יותר בחיי היומיום, לפתח את הסקרנות, להשיב את חדוות הלימוד שאבדה, ולהעניק את הרצון והכלים להמשיך ללמוד ולהתפתח. הלימודים מאפשרים למשתתפים להיחשף לחוויית הלימודים האוניברסיטאית, לסטודנטים ולאנשי הסגל, על תחומי עיסוקם ותפיסות עולמם, ובכך מייצרים דו-שיח בין שכבות אוכלוסייה אשר לרוב אינן נפגשות בישראל. מפגש זה מעצים ומעשיר את התלמידים ותורם להשכלתם והכשרתם של הסטודנטים, מוביל לקירוב לבבות ולצמצום הניכור ממנו סובלים אלו החיים בשולי החברה.
על הסטודנטים והסטודנטיות שלנו
הסטודנטים והסטודנטיות, המנחים והמנחות, מלווים על-ידי צוות התכנית. על ההשתתפותם בקורס האקדמי המלווה את ההנחיה בתכנית, כמו גם על עבודת ההוראה המעשית, מקבלים הסטודנטים נקודות זכות אקדמיות ומלגה, וזאת כחלק מהתפיסה הגורסת כי ההשכלה האקדמית צריכה לעודד, ליזום ולקדם מעורבות חברתית של סטודנטים, לצד דמוקרטיזציה והנגשה של הידע האקדמי.